vineri, 30 august 2013

Despre importanţa rugăciunii



Preotul din sat era un om sfânt, aşa că ori de câte ori oamenii aveau probleme,apelau cu încredere la sfatul lui. El se retrăgea atunci într-un loc special din pădure şi rostea o rugăciune pe care Dumnezeu o ascultă inevitabil, astfel încât sătenii primeau întotdeauna ajutorul cerut.
Când preotul a murit, oamenii au continuat să apeleze la succesorul acestuia, care nu era un om la fel de sfânt, dar cunoştea secretul locului din pădure şi rugăciunea specială. De aceea, el s-a dus la locul respectiv şi a început să se roage:
- Doamne, tu ştii că eu nu sunt un om sfânt, dar sper că nu o să te împiedici de acest lucru şi o să le refuzi consătenilor mei ajutorul cerut...De aceia, ascultă rugăciunea mea şi vino în ajutorul nostru.
Iar Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea şi întregul sat a fost ajutat.
Când şi acesta a murit, sătenii au continuat să apeleze la succesorul său, care cunoştea doar rugăciunea specială, nu şi locul din pădure.De aceea, el s-a rugat:
- Doamne, ce îţi pasă ţie de un anumit loc? oare nu este sfinţit locul de însăşi prezenţa Ta sfântă? De aceea, ascultă rugăciunea mea şi vino în ajutorul nostru.
Din nou, Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea şi a continuat să-i ajute pe săteni.
Când şi acesta a murit, sătenii au continuat să apeleze la succesorul său, care nu cunoştea nici măcar rugăciunea specială. De aceea, el s-a rugat:
- Doamne, nu cred că există nişte cuvinte speciale care să Te impresioneze la fel de mult ca şi strigătul unei inimi tulburate. De aceea, ascultă rugăciunea mea şi vino în ajutorul nostru.
Din nou, Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea şi a continuat să-i ajute pe săteni.
Când şi acesta a murit, sătenii au continuat să apeleze la succesorul său. Acesta prefera însă banii rugăciunilor. De aceea, el s-a rugat astfel:
- Ce fel de Dumnezeu eşti Tu de vreme ce deşi poţi rezolva foarte bine problemele pe care le-ai cauzat singur, refuzi să ridici un deget în favoarea noastră până când nu te implorăm să faci acest lucru? La urma urmei, nu ai decât să faci ce vrei cu aceşti oameni.
După care s-a întors la afacerile sale.
Şi din nou, Dumnezeu a ascultat rugăciunea lui şi a continuat să-i ajute pe săteni.
  
Redacţia  Jurnal Spiritual

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu