joi, 29 august 2013

Fructele sezonului – Strugurii

Pe pereţii unei caverne au fost descoperite desene ce reprezentau ciorchini de struguri; astfel au ajuns paleontologii la concluzia ca strugurele a apărut pe pământ  în acelaşi timp cu omul, care a ştiut imediat să extragă din el băutura atât de delicioasă: mustul transformat apoi în vin. De altfel, Noe a devenit celebru abuzând de zeama produsă de viţa-de-vie...
Unii specialişti i-au spus „lapte vegetal” strugurelui negru, el fiind un tonic de excepţie. Strugurele uscat (stafida) posedă acelaşi virtuţi ca şi cel proaspăt. Dotată în plus, cu proprietăţi pectorale, stafida este foarte indicată în combaterea afecţiunilor pulmonare, traheale, renale şi hepatice.
Abţineţi-vă să mâncaţi struguri verzi, ale căror substanţe nocive pot declanşa tulburări intestinale. Reţineţi, de asemenea, că viţa-de-vie fiind în general tratată cu suflat de cupru, este neapărat necesar să spălaţi strugurii sub un jet de apă , înainte  de a-i consuma.
Tratament pentru curăţarea şi întinerirea tenului
Se şterge faţa cun un tampon de vată înmuiat în must. Se lasă 10 minute, apoi se spală cu apă călduţă, în care se pune un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.

Extras din cartea "Leacuri din farfurie", vol.I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu