marți, 4 martie 2014

Tratament revoluţionar împotriva cancerului, cu aur, dezvoltat la Cluj

Cancerele de pancreas şi ficat ar putea fi vindecate în anii următori cu un tratament care are la bază aurul. Pentru că aceste două tipuri de cancer sunt imune la chimioterapie, cercetătorii clujeni au lucrat în ultimii doi ani la un tratament care ar putea revoluţiona medicina din întreaga lume.
 
Până acum, rezultatele au fost încurajatoare, aşa că cercetătorii au trecut la testele pe şoareci, iar în curând vor face teste pe ţesuturi umane, prelevate în urma operaţiilor de la pacienţi bolnavi de cancer.
 
Experimentul cercetătorilor clujeni face parte dintr-un program început în 2012. Până acum, aceştia au făcut studii pe culturi de celule în care au injectat mai întâi tumori canceroase, apoi nanoparticule de aur. Profesorul Cornel Iancu este coordonatorul centrului de nanomedicină.
Acum, cercetătorii fac teste pe şoareci, pentru a vedea dacă tratamentul este la fel de eficient ca şi în cazul culturilor de celule.
Un rol important în acest experiment îl au aparatele performante existente în laboratorul de la Cluj, multe dintre ele unice în Europa de Est. De exemplu, testele pe animale nu ar putea fi realizate fără un microscop cu ajutorul căruia se analizează cele mai mici organe ale şoriceilor albi.
Statisticile arată că în momentul de faţă citostaticele sunt aproape ineficiente în cazul cancerelor de ficat sau pancreas. Aşa că un tratament cu nanoparticule de aur ar da o şansă la viaţă bolnavilor de cancer care nu pot fi operaţi.
Până în 2015, cercetătorii clujeni vor finaliza şi testele pe animale. Dacă rezultatele vor fi bune, cei care lucrează la acest experiment speră să câştige un proiect care să le permită realizarea testelor pe oameni.
Sursa: ziuadecj.realitatea.net
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu