miercuri, 5 martie 2014

Te doare capul? Ai grijă ce mănânci!

Durerile de cap care apar când te aştepţi mai puţin pot fi prevenite cu ajutorul unei alimentaţii echilibrate. Specialiştii vă spun ce trebuie să evitaţi şi cum trebuie să preparaţi mâncarea pentru a vă proteja sănătatea.
 
1) Reduceţi produsele animale, mai ales carnea, apoi peştele, ouăle şi brânzeturile.
2) Renunţaţi la grăsimile animale, cu unele rare excepţii, de exemplu untul crud. Reduceţi şi grăsimile vegetale sofisticate, cum este margarina. Substituiţi cerealele rafinate cu cele integrale şi naturale.
3) Eliminaţi pe cât posibil toate alimentele rafinate care lipsesc organismul de săruri minerale şi vitamine. De exemplu, înlocuiţi zahărul alb cu miere şi sarea cu sare marină integrală.
4) Toate alimentele de mai sus nu trebuie să constituie mai mult de 30-40% din dieta noastră. Pentru restul de 60-70% consumaţi verdeţuri proaspete, fructe, legume proaspete şi uscate. Atenţie! Folosiţi legumele şi fructele uscate cu moderaţie dacă sunt vechi.
5) Folosiţi uleiul de măsline şi diverse arome vegetale.
6) Fierbeţi cât mai puţin posibil legumele şi consumaţi-le în cea mai mare parte crude, la începutul mesei. Fierberea legumelor elimină cea mai mare parte a vitaminelor şi a sărurilor minerale conţinute, iar consumarea la începutul meselor favorizează absorbţia.
7) Mâncaţi fructele la cel puţin o oră după masă, pentru a evita eventualele probleme legate de fermentaţia intestinală.
8) Obişnuiţi-vă să nu beţi apă în timpul meselor, ci doar după ce aţi terminat de mâncat şi cel puţin un pahar dimineaţa pe stomacul gol. Acest obicei favorizează eliminarea toxinelor.
9) Reduceţi băuturile fermentate şi alcoolul, cu excepţia unei cantităţi limitate de vin bun.
10) Eliminaţi ciocolata şi toate produsele de patiserie. Dacă doriţi ceva dulce, încercaţi mierea parfumată.
Argila, un remediu eficient
Proprietăţile argilei sunt cunoscute încă din antichitate: folosită în împachetări, este foarte eficientă pentru a atenua crizele. Se aplică alternativ pe plexul solar, pe ceafă şi pe gât, o pastă făcută din argilă verde şi ulei de măsline.
Se ţine, bine acoperită cu un material din lână sau din bumbac, 30 de minute. Se va repeta în fiecare zi până la ameliorarea evidentă a simptomelor.
Dozele unitare pentru preparat sunt: două linguriţe de argilă, o linguriţă de apă, o linguriţă de suc de lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline.
Sursa: clicksanatate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu