duminică, 30 iunie 2013

O nouă teorie științifică ar putea schimba tot ceea ce știm despre VIAȚĂ și MOARTE

stiinta_02_70a2d3240dO nouă teorie, biocentrismul, bazată pe o interpretare mai mult decât originală a mecanicii cuantice, susţine că moartea nu există. Corpul dispare, însă energia se păstrează într-un Univers în care spaţiul şi timpul în realitate nu există.
Robert Lanza, laureat în medicină, este autorul unei noi teorii, numită biocentrism, la care lucrează deja de câţiva ani, în cadrul căreia se susţine că moartea, văzută că dispariţia totală a indivizilor, nu există. Corpul fizic dispare, însă energia acumulată, cea care defineşte personalitatea fiecăruia dintre noi rămâne.
Pe ce se bazează Dr. Lanza? Pe….mecanică cuantică.

În cadrul mecanicii cuantice, teorie care explică fenomenele din lumea particulelor, atomilor sau a moleculelor, există încă numeroase „mistere”, adică fapte care aşteaptă o explicaţie. Printre acestea se numără aşa-numitul „colaps al funcţiei de undă”: chiar dacă mecanică cuantică prezice în anumite fenomele un rezultat care este o suprapunere, cu diverse probabilităţi, de rezultate finale, în realitate doar unul dintre acestea are loc.
Citeste tot articolul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu