Un studiu realizat de trei cercetători ştiinţifici de la Facultatea de Ştiinţă Mediului din cadrul Universităţii Babeş-bolyai din Cluj Napoca, realizat în anul 2008, ne da indicii despre calitatea apelor potabile şi minerale din România.
Studiul a fost realizat de Cristina Roşu, Andrei Vlaicu şi Simona Boita şi şi-a propus să răspundă la întrebarea: Care apa este mai sănătoasă şi propice consumului zilnic – apă minerală, apă plată sau apă de izvor?
Pe plan mondial sunt preocupări similare în evaluarea conţinutului de minerale din apele îmbuteliate în Suedia, Canada, India, Turcia, România, SUA, dar cele mai mari cantităţi de ape minerale vândute în lume provin din Italia şi Franţa, tari care în care legislaţia privind calitatea apelor este mai strictă decât în România. Scopul acestui studiu a fost de a evalua calitatea chimică a. apelor îmbuteliate existente pe piaţa de retail din România şi compararea lor eu apă potabilă de la reţea şi apele de izvor. Studiul cercetătorilor clujeni ne da indicii asupra calităţii apelor româneşti şi a posibilităţilor de export pentru apele minerale, plate şi carbogazoase româneşti.
Citeste tot articolul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu