marți, 16 iulie 2013

Plante cu leac – Urzica

urzica
Urzica, pe care grecii o nu­mesc acalyphe, îşi dato­rează numele latin “acidităţii” sevei sale, care arde degetele celor care fac imprudenţa s-o atingă cu mâna. Înghiţită cu vin, este bună împotriva icte­rului.

Din sămânţă de urzică amestecată cu miere rezultă o băutură care calmează colicile şi tusea înveterată. Urzica ser­veş­te, de asemenea, la încălzirea plămâ­ni­lor şi la relaxarea abdomenului. Este o plantă plină de virtuţi, indiferent dacă se consumă sub formă de pulbere combi­nată cu miere sau se bea sucul proaspăt, amestecat cu vin.
* Cataplasmele din frunze de urzică, presărate cu puţină sare, sunt eficiente împotriva ulceraţiilor, a răni­lor grave, a muşcăturilor de câine şi a blo­cării glandelor parotide. Folosită în acest fel, urzica “adună” carnea peste oasele dez­golite şi opreş­te scurgerile dăunătoare. Ră­dăcina ei, mărunţită în oţet şi aplicată sub formă de cataplasmă, “dizolvă” tumorile stomacale şi vindecă podagra şi toate afec­ţiunile articu­lare.
Citeste tot articolul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu