Roşiile se numără printre cele mai răspândite fructe (da, fructe, aţi auzit bine!) de pe planetă, deşi frecvent le găsim la raionul de legume în supermarket.
Aztecii şi incaşii cultivă roşii încă din anul 700, acestea fiind introduse pe teritoriul Europei de către mexicani în jurul anului 1556.
Această perioadă mare de timp în care roşiile au lipsit din regimul alimentar al europenilor este cauzată şi de concepţiile pe care le aveau spaniolii faţă de roşii, în special din cauza faptului că le considerau otrăvitoare.
În prezent, roşiile sunt accesibile în orice parte a planetei şi există peste 7.500 de soiuri, mai aromate, mai rezistente, mai colorate, mai tari, mai moi etc. Majoritatea dintre noi cunoaştem doar varietăţile de roşii de culoare…roşu, însă acestea pot varia de la galben, portocaliu, roz, negru, violet sau chiar albe.
Citeşte tot articolul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu