marți, 12 martie 2013

Psihologul de Familie





Dupa o activitate universitara laborioasa, sustinatoare a promovarii noului in psihologie, dupa ce in anul 2007 a infiintat Asociatia Nationala a Psihologilor de Familie, doamna Conf.Univ.Dr.Mariana Caluschi a lansat in anul 2008 cartea „PSIHOLOGUL DE FAMILIE Necesitate in spatiul romanesc”,
carte scrisa parca cu pana sufletului prin care a picurat cu har Duhul Sfant . Autoarea revine la preocuparea pe care a imbratisat-o pentru prima data cu cativa ani in urma, cand a lansat conceptul de „psiholog de familie”, o necesitate a poporului nostru.
Cu aceasta lucrare „PSIHOLOGUL DE FAMILIE Necesitate in spatiul romanesc”, autoarea, defineste un nou tip de profesie in peisajul familiei romanesti moderne, psihologul de familie. Activitatea acestui psiholog, de factura spirituala, ’’ar potenta si ar eficientiza munca medicului de familie, a asistentului social, a sociologului sau pedagogului social’’ . Necesitatea de a asigura sanatatea psihica, fizica si morala a familiei, precum si dorinta de a scoate la lumina calitatea profesionala inalta a psihologilor nostri, sunt cei doi vectori care au determinat demersul in sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu