marți, 16 iulie 2013

Descoperire importantă pentru detectarea cancerului: Cum ar putea fi folosite ciocolata şi băuturile carbogazoase

18469_0_dieta_cu_ciocolata_72629200
Un studiu recent arată o metodă inedită prin care ar putea fi detectat cancerul, cu ajutorul ciocolatei şi al băuturilor carbogazoase.

Ciocolata, băuturile carbogazoase şi alte preparate bogate în zaharuri ar putea fi utilizate în curând ca detectori ai cancerului, întrucât tumorile maligne consumă mai multă glucoză decât ţesuturile sănătoase.
Oamenii de ştiinţă au inventat o metodă care depistează consumul de glucoză din ţesuturi, folosind imagistica prin rezonanţă magnetică (RMN), pentru a depista tumorile din organism, informează dailymail.co.uk.

Adaptând un dispozitiv RMN pentru a monitoriza consumul de glucoză din organism, cercetătorii de la University College din Londra (UCL) au descoperit că tumorile strălucesc mult mai intens în timpul acestui test, după ce pacientul a consumat un preparat bogat în zahăr.
Citeste tot articolul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu